tisdag 29 juli 2008

29 Juli

Dagen idag var sjukt underbar! Förmiddagen ägnades åt att sova och sen så låg jag mest och läste, "Jätten i spegeln" som jag köpte igår är snart utläst. Sjukt bra bok!

"Du är inte trasig, behöver inte fixas. Åh nej nej. Du kan sluta att leta, det finns inga fel"

Sen så åkte jag till Högalid och träffade människor som jag inte träffat på år och dagar, bokstavligt talat, vilket var sjukt underbart och kvällen avslutades med en öl på 54, sweet som man så säger.

Men mitt liv följs av ett svart moln av osäkerhet och självförakt. Jag hatar mig själv och har fått extremt svårt att äta igen, jag skriver slaviskt mattdagbok och räknar kcal varje kväll, dieten ligger nu på 1100 kcal/dag vilket jag vet inte är bra. Jag har slutat spontanäta och ölen från idag kommer dra upp antalet kcal så att det blir kaos imorn. Hela mitt liv kretsar kring mat, jag tänker på mat, planerar hur jag ska klara mig från att ljuga och jag ljuger i vrästa fall för de som ligger mig närmast, min familj och främst min mamma. Jag planerar hela tiden vad jag ska äta och när för att jag inte ska bli sådär extremhungrig och instingten säger till.

Men jag vet att det inte är helt okej beteende och försöker peppa mig själv till andra tankar, min vän Kapten Röd hjälper gladeligen till med bra texter.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar leka med barnen imorn och är snygg när DN ska hälsa på.

Med kärlek!

Godnatt!

1 kommentar:

Johanna sa...

det är bra att du vet att det inte är ett nyttigt beteende och att det inte är bra för dig, för det är det verkligen inte. om du vill må bättre måste du peppa dig själv. jag vet att det är svårt, jag är beredd att hjälpa till och stötta dig så mycket jag kan (för det jag vill mest i världen är att du ska må bra) men den mesta förändringen måste du fixa själv, eftersom det är dina tankar. du kan klara det älskling jag vet det! jag lovar att det är så mycket enklare och roligare att leva utan allt mattjafs även om det känns skrämmande.